Skip to content Skip to footer

hazelnuts

Hazelnut also called filbert, cobnut, or hazel, genus of about 15 species of shrubs and trees in the birch family and the edible nuts they produce. The plants are native to the north temperate zone. Several species are of commercial importance for their nuts, and a number are valuable hedgerow and ornamental trees grown for their colourful autumnal foliage. Hazelnuts are true nuts. The fruit arises from a compound ovary and does not open to release its single seed.

يُطلق على البندق أيضًا اسم filbert أو cobnut أو Hazel ، وهو جنس من حوالي 15 نوعًا من الشجيرات والأشجار في عائلة البتولا والمكسرات الصالحة للأكل التي ينتجونها. النباتات موطنها المنطقة المعتدلة الشمالية. العديد من الأنواع ذات أهمية تجارية لمكسراتها ، وعدد منها عبارة عن سياج وأشجار زينة ذات قيمة عالية تزرع لأوراقها الخريفية الملونة.

البندق من المكسرات الحقيقية. تنشأ الثمرة من مبيض مركب ولا تنفتح لتطلق بذرتها المفردة.
1 - Reducing weight gain تقليل زيادة الوزن

According to recent research, eating nuts may help some people to gain less weight. A study found a link between nut consumption, reduced weight gain, and a lower risk of obesity.

In the study, participants who ate more nuts were less likely to become overweight than those who did not. While the research shows a correlation, further studies should assess whether there is a causal link between eating nuts and a reduced risk of weight gain.

وفقًا لبحث حديث ، فإن تناول المكسرات قد يساعد بعض الأشخاص في زيادة الوزن. وجدت دراسة وجود صلة بين استهلاك الجوز ، وانخفاض زيادة الوزن ، وانخفاض مخاطر السمنة.

في الدراسة ، كان المشاركون الذين تناولوا المزيد من المكسرات أقل عرضة لزيادة الوزن من أولئك الذين لم يتناولوا. بينما يُظهر البحث ارتباطًا ، يجب أن تقيّم المزيد من الدراسات ما إذا كان هناك علاقة سببية بين تناول المكسرات وتقليل خطر زيادة الوزن.

2 - reducing cholesterol level خفض مستوى الكوليسترول

Eating hazelnuts may help reduce cholesterol. Hazelnut is a rich diet decreased participants’ levels of low-density lipoprotein cholesterol. This type of cholesterol can increase the risk of heart problems.

The researchers concluded that the best way to reap hazelnuts’ health benefits was to eat them every day, without increasing a person’s overall calorie intake. Hazelnuts could reduce levels of harmful cholesterol.

قد يساعد تناول البندق في تقليل نسبة الكوليسترول. البندق هو نظام غذائي غني يقلل من مستويات البروتين الدهني منخفض الكثافة لدى المشاركين. يمكن أن يزيد هذا النوع من الكوليسترول من خطر الإصابة بأمراض القلب.

خلص الباحثون إلى أن أفضل طريقة لجني الفوائد الصحية للبندق هي تناولها كل يوم ، دون زيادة السعرات الحرارية الإجمالية للشخص. يمكن أن يقلل البندق من مستويات الكوليسترول الضار.

3 - Reducing inflammation تقليل الالتهاب

Eating hazelnuts may help to ease inflammation. Eating a hazelnut-rich diet reduced signs of inflammation.

In inflammatory markers after eating hazelnuts to be insignificant. Hazelnuts are considered an excellent anti-inflammatory and hypolipidemic food being the second richest source of monounsaturated fatty acids among nuts and because they are rich in vitamins, minerals, and phenolic compounds.

قد يساعد تناول البندق في تخفيف الالتهاب. تناول نظام غذائي غني بالبندق يقلل من علامات الالتهاب.

في علامات الالتهاب بعد تناول البندق تكون ضئيلة. يعتبر البندق من الأطعمة الممتازة المضادة للالتهابات ونقص شحميات الدم كونها ثاني أغنى مصدر للأحماض الدهنية الأحادية غير المشبعة بين المكسرات ولأنها غنية بالفيتامينات والمعادن والمركبات الفينولية.

8
7
6
11
10
9
4
5
12
1
2
3