Skip to content Skip to footer

Pulses

Pulses are the eatable seeds of plants in the vegetable family. They are nutritious and simple to cook with. Developing Pulses likewise advances economical agribusiness, as Pulses crops help decline ozone depleting substances, increment soil wellbeing, and utilize less water than different harvests. They are a local food in India and famous for their status for developing unadulterated and sound supper. They are sans gluten and an incredible wellspring of supplements in a vegan diet. They are eaten as a backup with cereals, for example, wheat (in type of roti or paratha) or rice. They help to create a decent measure of energy in the body.

البقول هي بذور نباتات صالحة للأكل في عائلة الخضروات. فهي مغذية وسهلة الطهي. وبالمثل ، يؤدي تطوير البقول إلى تطوير الأعمال التجارية الزراعية الاقتصادية ، حيث تساعد محاصيل البقول في تقليل المواد المستنفدة للأوزون ، وزيادة رفاهية التربة ، واستخدام كميات أقل من المياه مقارنة بالمحاصيل المختلفة. إنها طعام محلي في الهند وتشتهر بوضعها في تطوير عشاء سليم وغير مغشوشة. إنها خالية من الغلوتين وهي مصدر رائع للمكملات الغذائية في نظام غذائي نباتي. يتم تناولها كنسخة احتياطية من الحبوب ، على سبيل المثال ، القمح (في نوع روتي أو باراثا) أو الأرز. أنها تساعد على خلق قدر لائق من الطاقة في الجسم.
1- Good for heart جيد للقلب

Dals and pulses are among the healthiest foods you can eat. They are very nutritious food, unlike the junk food with empty calories. They are known to reduce the level of bad cholesterol in the body and thus help to improve the heart health. They prevent cholesterol based heart diseases and reduce the risk of heart attack. Also, high amount of potassium and low amount of sodium in some of the pulses and dals aid in regulating blood pressure.

الدال والبقول من بين أصح الأطعمة التي يمكنك تناولها. إنها أطعمة مغذية للغاية ، على عكس الوجبات السريعة ذات السعرات الحرارية الفارغة. من المعروف أنها تقلل من مستوى الكوليسترول السيئ في الجسم وبالتالي تساعد في تحسين صحة القلب. أنها تمنع أمراض القلب القائمة على الكوليسترول وتقلل من خطر الإصابة بالنوبات القلبية. كما أن وجود كمية عالية من البوتاسيوم وكمية منخفضة من الصوديوم في بعض البقول ودالس تساعد في تنظيم ضغط الدم.
2- low risk of diseases انخفاض مخاطر الإصابة بالأمراض

Their extensive and rich nutrient profile translates that they have numerous health benefits to offer. Many of the pulses and dals have low-glycemic index. This means that they don’t cause a spike in blood sugar levels after meals. Regular consumption of these types of food helps to control blood sugar in diabetic patients. They are also high in antioxidants that fight off free radicals and keep the immune system strong to prevent several diseases. High in fiber, they also help in keeping digestive tract clear.

يترجم ملفهم الغذائي الشامل والغني إلى أن لديهم العديد من الفوائد الصحية التي يقدمونها. العديد من البقول والدالس لها مؤشر منخفض لنسبة السكر في الدم. هذا يعني أنها لا تسبب ارتفاعًا مفاجئًا في مستويات السكر في الدم بعد الوجبات. يساعد الاستهلاك المنتظم لهذه الأنواع من الطعام على التحكم في نسبة السكر في الدم لدى مرضى السكري. كما أنها غنية بمضادات الأكسدة التي تقاوم الجذور الحرة وتحافظ على قوة جهاز المناعة للوقاية من العديد من الأمراض. تحتوي على نسبة عالية من الألياف ، كما أنها تساعد في الحفاظ على نظافة الجهاز الهضمي.

3- Great sources of nourishment مصادر غذاء كبيرة

One can get abundance of vitamins and minerals if those of pulses and dals are counted together. The varied yet important set of nutrients that these sub-groups carry fulfills a major part of your balanced diet. Pulses are a great source of fiber, calcium, potassium and folate. On the other hand, dals are rich in protein, iron, vitamin B, magnesium and zinc. All the mentioned nutrients are required daily by the body for its proper functioning and maintenance of health.

يمكن للمرء الحصول على وفرة من الفيتامينات والمعادن إذا تم حساب تلك الموجودة في البقول والدالس معًا. تفي المجموعة المتنوعة والمهمة من العناصر الغذائية التي تحملها هذه المجموعات الفرعية بجزء كبير من نظامك الغذائي المتوازن. البقول مصدر كبير للألياف والكالسيوم والبوتاسيوم والفولات. من ناحية أخرى ، فإن الدال غنية بالبروتينات والحديد وفيتامين ب والمغنيسيوم والزنك. جميع العناصر الغذائية المذكورة مطلوبة يوميًا من قبل الجسم من أجل حسن سير العمل والحفاظ على الصحة.