Skip to content Skip to footer

Rice

Rice is the seed of the grass species Asian rice or less commonly African rice. As a cereal grain, it is the most widely consumed staple food for a large part of the world’s human population, especially in Asia and Africa. It is the agricultural commodity with the third-highest worldwide production, after sugarcane and maize. Rice is the most important food crop with regard to human nutrition. Rice is normally grown as an annual plant. Rice is typically rinsed before cooking to remove excess starch. Rice produced in the US is usually fortified with vitamins and minerals, and rinsing will result in a loss of nutrients. Rice may be rinsed repeatedly until the rinse water is clear to improve the texture and taste.

الأرز هو بذرة الأنواع العشبية من الأرز الآسيوي أو الأرز الأفريقي الأقل شيوعًا. باعتبارها حبوبًا من الحبوب ، فهي أكثر الأطعمة الأساسية استهلاكًا لجزء كبير من سكان العالم ، خاصة في آسيا وأفريقيا. إنها السلعة الزراعية التي تمتلك ثالث أعلى إنتاج عالمي بعد قصب السكر والذرة. يعتبر الأرز من أهم المحاصيل الغذائية من حيث تغذية الإنسان. يزرع الأرز عادة كنبات سنوي. عادة ما يتم شطف الأرز قبل طهيه لإزالة النشا الزائد. الأرز المنتج في الولايات المتحدة عادة ما يكون محصنًا بالفيتامينات والمعادن ، وسيؤدي الشطف إلى فقدان العناصر الغذائية. يمكن شطف الأرز بشكل متكرر حتى يصبح ماء الشطف صافياً لتحسين قوامه وطعمه.

1 - Diabetes control السيطرة على مرض السكري
Rice can help people with diabetes control their blood sugar. Rice is more likely to spike blood sugar. Several studies have found that a high intake of white rice is associated with an increased risk of diabetes.

يمكن أن يساعد الأرز مرضى السكري على التحكم في نسبة السكر في الدم. من المرجح أن يزيد الأرز من نسبة السكر في الدم. وجدت العديد من الدراسات أن تناول كميات كبيرة من الأرز الأبيض يرتبط بزيادة خطر الإصابة بمرض السكري.

2 - Heart Health صحة القلب

Whole grains like rice contain more fiber than processed foods. Fiber can lower cholesterol and reduce your risk of heart disease and stroke. Since fiber makes you feel full, you may find it easier to maintain a healthy weight. Also, rice contains vitamins and minerals that help the blood transport oxygen and perform other vital functions.

تحتوي الحبوب الكاملة مثل الأرز على ألياف أكثر من الأطعمة المصنعة. يمكن للألياف أن تخفض نسبة الكوليسترول وتقلل من خطر الإصابة بأمراض القلب والسكتة الدماغية. نظرًا لأن الألياف تجعلك تشعر بالشبع ، فقد تجد أنه من الأسهل الحفاظ على وزن صحي. يحتوي الأرز أيضًا على فيتامينات ومعادن تساعد الدم على نقل الأكسجين وأداء وظائف حيوية أخرى.

3 - Cancer Risk Reduction الحد من مخاطر الإصابة بالسرطان

Rice contains three distinct types of phenolics, which are antioxidants that occur naturally in plants. Antioxidants can reduce the risk of cancer by keeping free radicals from damaging cells. Phenolics occur in the bran layer of rice and in the germ, the reproductive part of a grain. When the bran is removed to make rice, many of the phenolics are lost.  

يحتوي الأرز على ثلاثة أنواع مميزة من الفينولات ، وهي مضادات الأكسدة التي تحدث بشكل طبيعي في النباتات. يمكن لمضادات الأكسدة أن تقلل من خطر الإصابة بالسرطان عن طريق منع الجذور الحرة من إتلاف الخلايا. تحدث الفينولات في طبقة نخالة الأرز وفي الجزء التناسلي من الحبوب في البذرة. عندما تتم إزالة النخالة لصنع الأرز ، يتم فقد العديد من الفينولات.

12
6
10
14
11
9
6
10
13